Dışı çıtır çıtır kızarmış,içi yumuşacık tavuk nugget keyfinizi bir üst seviyeye çıkarttık. Bu tarifte hem katkı maddesi yok hem de yağda kızarmıyor.

Eğer siz de @ferhatbora gibi bir Bosch Serie 8 Ankastre Fırın kullanıyorsanız, 3D Fry özelliği sayesinde tam kıvamında pişen hem sağlıklı hem lezzetli atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.❤️

Tavuk Nugget (2 kişilik)
Hazırlama Süresi 45 dakika
Pişirme Süresi 30 dakika
Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
1 adet yumurta
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1/2 çay kaşığı sarımsak tozu
1 tutam toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı nişasta
Kaplaması için,
1/2 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı ekmek kırıntısı
3 tutam tuz
Pişirmek için,
3 yemek kaşığı zeytinyağı

1. Mutfak robotunun haznesinde iri parçalar halinde tavukları,yumurta, kabartma tozu ve baharatları macun haline gelene kadar çekin. Son olarak nişasta ekleyip karıştırın.
2. Harcı ufak bir tepsiye koyun üzerini streçleyip buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
3. Kaplama için unu, yumurtayı ve ekmek kırıntılarını ayrı ayrı tabaklara alın ve hepsine biraz tuz ekleyip karıştırın.
4. Dinlenen harçtan tatlı kaşığı boyutunda parçalar koparıp önce una, ardından yumurtaya ve son olarak ekmek kırıntısına batırıp şekil verin.
5. Hazırladığınız nuggetları yağlanmış tepsiye alıp 3D fry özelliği seçili 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika ya da fanlı fırında pişirebilirsiniz.
6. Dışları çıtır çıtır olan nuggetları dilediğiniz soslarla sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

@BoschHomeTurkiye #tambibosch #boschevaletleri

[Müzik] hem sağlıklı hem de muhteşem lezzetli yağda kızartmadan böyle güzel nugget yapmayı öğrenmek ister misin nugget için Aslında çok temel malzemelere ihtiyacımız var tavuk yumurta ve baharat biraz da kabartma tozu mutlaka biraz sarımsak tozu eklerim kıvamını ayarlamak için biraz nişasta ekliyorum harcı ufak bir tepsiye aktarıyorum harcı streçleyip yarım saat buzdolabına kaldırıyorum sıra geldi pişirmeye fırınımın 3D fry tepsisinin tabanını fırçayla çok az yağlıyor nuggetlar da çok az yağ alıyorum Hepsi bu kadar doğru fırına Tabii ki nuggetlar boş seri 8 ankastre fırınımın 3D fry özelliğinde pişireceğim çıtır çıtır hemen yiyelim

21 Comments

  1. Abi sen 20 tane malzeme kullanıp neden sanki 3 malzeme kullanıyormuş gibi bize iteliyorsun? O streç dediğin o hafif yağlardıgim malzeme kafadan 100 lira. Daha net ol. Senin şu tarif 1000 lira

  2. Fırın yoksa tarif çöp mü? Eskiden ne güzel evdeki malzemelerle yapılabilen tarifler olurdu

  3. Merhaba,
    2019’dan beri kanalı severek takip ediyorum fakat videolardaki reklamlar gerçekten çok sıkıcı olmaya başladı. Reklam izlemek istesem televizyonu açarım zaten, geçilip geçilemeyen bir reklam değil ki bir de YouTube Premium ile çözesin… Çok sık yorum yapmam ama maalesef yorum yapma ihtiyacı hissettim.

Write A Comment