🇵🇹 PORTUGESE CALDO VERDE ▶️
Het recept vind je op: https://reneindekeuken.nl/caldo-verde-portugese-maaltijdsoep/
De Portugese eetcultuur is rijk aan traditie en smaak, waarbij verse ingrediënten en eenvoudige bereidingswijzen centraal staan. Een van de meest iconische gerechten die deze culinaire traditie belichaamt, is caldo verde.

Caldo verde, wat letterlijk “groene soep” betekent, is een hartverwarmende maaltijdsoep die zijn oorsprong vindt in het noorden van Portugal, met name in de regio Minho. Het is een eenvoudig maar voedzaam gerecht dat vaak wordt geserveerd als comfortfood tijdens koude winteravonden of bij sociale bijeenkomsten.

De basis van caldo verde bestaat uit enkele essentiële ingrediënten: fijn gesneden groene kool (couve galega), aardappelen, uien, knoflook en olijfolie. Vaak wordt er ook chorizo of chouriço aan toegevoegd voor extra smaak. Het geheim van de smaak ligt vaak in het langzaam koken van de groenten, waardoor de soep een diepe, hartige smaak ontwikkelt.

Wat caldo verde zo bijzonder maakt, is niet alleen de eenvoud van de ingrediënten, maar ook de manier waarop het wordt geserveerd en genoten in Portugal. Het wordt traditioneel geserveerd met brood, bij voorkeur broa de milho, een maisbrood dat perfect past bij de rijke textuur van de soep.

Deze soep is niet alleen geliefd vanwege haar smaak, maar ook vanwege de culturele betekenis ervan. Het is een gerecht dat families en gemeenschappen samenbrengt, vooral tijdens feesten en vieringen. Het symboliseert de warmte en gastvrijheid die kenmerkend zijn voor de Portugese cultuur, waarbij eten niet alleen voedzaam is, maar ook een sociale band schept.

Kortom, caldo verde is meer dan alleen een maaltijdsoep; het is een culinair erfgoed dat de Portugese eetcultuur belichaamt door zijn eenvoud, smaak en sociale betekenis.

– Contents of this video –

00:00​​ Intro
00:26 Over Caldo Verde
01:10 Recept Caldo Verde
05:17 Serveren en proeven
06:55 Outtro

#portugeserecepten #maaltijdsoep #caldoverde

Write A Comment